Hij wordt ook wel is de stille held genoemd, je cv-ketel. Hoewel veel mensen niet naar dit apparaat omkijken voegt dit toch enorm veel waarde toe aan ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan een lekker verwarmd huis tijdens de koude wintermaanden, een goede warme douche, je afwas doen en ga zo maar door. Zonder een cv-ketel zal je geen warm water in huis hebben en kun je je woning niet doormiddel van het verwarmingssysteem opwarmen. Om ervoor te zorgen dat je cv-ketel ten alle tijden optimaal werkt, is het verstandig om je cv regelmatig van onderhoud te voorzien. Dit kun je eenvoudig doen doormiddel van een onderhoudscontract. In deze tekst duiken we daar dieper op in zodat je weet wat de voordelen hiervan zijn, en waarom het zo belangrijk is om je cv-ketel goed te onderhouden. 

 

Waarom is het noodzakelijk om je cv-ketel te onderhouden?

Je kunt het in principe vergelijken met een auto. Wanneer je je auto regelmatig gebruikt, maar niet goed voor de auto zorgt door geen onderhoud te geven, zal deze op een gegeven moment een defect krijgen en je in de steek laten. Dit werkt precies hetzelfde met een cv-ketel. Wanneer je deze niet onderhoudt, zal die vroeg of laat een defect krijgen. Hierdoor zul jij je huis niet kunnen verwarmen, en extra reparatiekosten moeten betalen. Buiten dit kan het ook nog is voor gevaarlijke situaties zorgen. Je cv-ketel kan op gegeven moment namelijk koolmonoxide gaan lekken. Dit is een geur- en kleurloos gassoort dat levensbedreigend kan zijn. Ook kan door de ophoping van vuil in de cv-ketel brandgevaar ontstaan. Het is dus hoe dan ook van essentieel belang om je cv-ketel regelmatig van onderhoud te voorzien.

 

Je cv laten onderhouden doormiddel van een contract

Er zijn verschillende manieren waarop jij je cv-ketel kunt onderhouden. Wanneer je hier zelf weinig tot geen verstand van hebt is het raadzaam om dit uit te besteden. Zo kun je je cv ketel onderhouden met behulp van Univé. Hierbij bieden zij diverse diensten aan waardoor er altijd wel een service is die aansluit op jouw wensen. Wanneer je bijvoorbeeld erg druk bent, en niet wilt omkijken naar deze werkzaamheden, is een onderhoudscontract cv ketel wellicht erg interessant. Hierbij sluit je een contract af waarmee het onderhoud van je cv-ketel compleet wordt verzorgd door bijvoorbeeld Univé. Zo heb je er zelf geen omkijk naar en kun je zonder zorgen je focus leggen op de zaken die voor jou belangrijk zijn.