Een huis staat doorgaans vol met spullen die allemaal een bepaalde waarde vertegenwoordigen, emotioneel en in cijfers. Hoewel ze misschien niet allemaal even kostbaar zijn, gaat het bij elkaar opgeteld toch al gauw om een flink bedrag. Het kan gebeuren dat deze op een dag dusdanig beschadigd raken, dat vervanging de enige optie is. Dat kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld brand, lekkage, inbraak of gewoon door vallen of omstoten. Het is daarom niet de vraag óf je een woonverzekering nodig hebt, maar hoe deze eruit moet zien. Bij een verzekeraar als Univé zijn er namelijk vele verschillende opties mogelijk.

 

Dit heeft de opstalverzekering te bieden

Qua woonverzekering biedt Univé in de basis de opstalverzekering en/of inboedelverzekering. Beide zijn twee verschillende pakketten, die nog altijd vaak door elkaar worden gehaald. De opstalverzekering is bedoeld voor huiseigenaren die hun woning en alles wat eraan vastzit verzekerd willen hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan zaken als het tuinhuis, de tuin zelf, zonwering, zonnepanelen, keuken, badkamer en de vloeren. Door hypotheekverstrekkers is het hebben afgesloten van een opstalverzekering meestal noodzakelijk om een hypotheek te kunnen ontvangen. Hiermee ontvang je gelijk hulp in geval van schade en hoef je geen eigen risico te betalen. Er zijn ook enkele uitzonderingen gekoppeld aan dit pakket. Zo is bij schade ontstaan door aardbeving, opzet of slecht onderhoud geen aanspraak te maken op vergoeding.

 

Smartphones verzekerd vanuit je inboedelverzekering?

Een ander type woonverzekering is de inboedelverzekering. Zoals de naam al zegt, is dit pakket bedoeld voor het verzekeren van alle inboedel. Daarmee worden je bezittingen bedoeld die zonder schade te veroorzaken zijn mee te nemen uit de woning. Denk aan een bankstel, stoelen, tafels, bedden en kasten. Maar ook kleinere zaken zoals kleding, schoenen en tassen vallen onder de inboedelverzekering. Datzelfde geldt voor elektronica, waaronder laptops en smartphones. Wel is het in dit laatste geval belangrijk om goed uit te zoeken in welke situaties je schade vergoed krijgt. Heb je zelf per ongeluk het toestel laten vallen of is het gestolen terwijl je er even niet oplette, dan keert de verzekering niets uit. Zie je dit graag anders, dan is het raadzaam om voor de aanvullende Mobiele Elektronicadekking te kiezen. Daarmee wordt tot €15.000 per gebeurtenis vergoed vanuit Univé.

 

Zo sluit je gelijk de beste opstalverzekering voor jou af

Er zijn overigens nog veel meer aanvullende dekkingen mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld een kostbaarhedenverzekering, waarmee al je waardevolle bezittingen in één keer goed verzekerd zijn. Of kijk eens bij de opstalverzekering, die ervoor zorgt dat je koopwoning nooit is onderverzekerd. Wil je snel te weten komen of de opstalverzekering van Univé ook de beste opstalverzekering voor jou is, dan maak je simpelweg gebruik van handige tool op de website. Hiermee zijn binnen 5 minuten de kosten berekend van het pakket van je keuze, inclusief eventuele aanvullende dekkingen. Mocht je content zijn met wat je in beeld krijgt, dan is het mogelijk om direct dit pakket online af te sluiten.